Медведев: Извършителите на терористичната атака в Крокус не са религиозни фанатици, те са примитивни наемни убийци

0
17

 

Според него отговорността на ислямистите за терористичната атака е само легенда, „но истинските организатори все още се крият в сянката на Ислямска държава“

 

Извършителите на терористичната атака в Crocus City Hall край Москва не са радикални ислямисти, въпреки твърденията за принадлежността им към забранената в Руската федерация терористична групировка „Ислямска държава“.

На това обръща внимание заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, предава „Труд“.

„Тези измет в никакъв случай не са религиозни фанатици, които са готови да умрат за своята вяра. Те са примитивни наемни убийци, наети за сравнително малко пари и обучени да стрелят“, пише заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия в своя Telegram канал.

Според него отговорността на ислямистите за терористичната атака е само легенда, „но истинските организатори все още се крият в сянката на Ислямска държава“.

„Това е идеята. Вече първата информация, публикувана в телефоните на наетите изроди, ясно показва националността на организаторите. Това са официалните лица на „нацистка“ Украйна. Само в техните уродливи мозъци може да се роди идеята да компенсират неуспехите на фронта с терористични актове, което между впрочем не е никак учудващо“, написа още Медведев.

Той подчерта, че тези лица „ще трябва да отговорят или по закона, или по друг начин“. „По същия начин се действа с терористите по целия свят, без давност“, заключи зам.-председателят на Съвета за сигурност.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here