Петър Волгин прие номинацията на „Възраждане“ за ЕП, излиза в отпуск като водещ на БНР

0
18

 

Докато Волгин е в платен отпуск, водещ на предаването „Политически НЕкоректно“ ще бъде Силвия Великова

 

Известният журналист Петър Волгин се впуска в политиката. Той е приел номинацията на „Възраждане“ да бъде включен в тяхната евролиста.

Във връзка с номинацията му за кандидат в изборите за Европейски парламент през 2024 г., водещият на предаванията „12 плюс 3“ и „Политически НЕкоректно“ по програма „Хоризонт“ на БНР Петър Волгин е в платен отпуск, считано от 8 април, съобщиха на сайта си от Българското национално радио. Докато той е в отпуск, водещ на предаването „Политически НЕкоректно“ ще бъде Силвия Великова.

Припомняме, че в началото на април структурата на „Възраждане“ във Варна номинира Петър Волгин за кандидат на партията за евродепутат. Решението беше обявено на пресконференция от депутата от „Възраждане“ Коста Стоянов, излъчено във фейсбук страницата на партийната структура. За това, че Волгин ще бъде предложен за евродепутат от тази партия се говори неофициално от месеци.

„Вие от медиите ни дадохте една добра идея за номинация на един ваш колега и ние, „Възраждане“ харесахме тази идея и проучихме тези възможности. И номинирахме вашия колега Петър Волгин да бъде в листата за европейския парламент“, каза Стоянов.

Преди няколко дни лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов заяви, че 47 структури на „Възраждане“ в цяла България са номинирали Петър Волгин за кандидат за евродепутат от „Възраждане“.

“Той е популярен водещ от БНР, а името му се свързва с обективна журналистика. Дори доклад на СЕМ, свързан с неговото предаване, потвърждава присъствието на плурализъм в работата му или именно присъствието на всички гледни точки по важни за обществото ни въпроси”, коментира Костадинов на стената си във Фейсбук.

В потвърждение на професионализма на Петър Волгин са и множеството награди, които е получавал, сред които са номер 1 на програма „Хоризонт“ през 2014 г., през същата година получава и  наградата „Сирак Скитник“ за най-добър журналист на БНР за 2002 г.,  на СБЖ – „Златно перо“ за радиожурналистика 2020 г. и др.

Срещу тоталитаризма на Брюксел изпращаме свободни и способни личности, пазители на истинските европейски, християнски ценности, каза още Костадинов.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here