Румен Петков: „ЛЕВИЦАТА!“ готви широка коалиция против статуквото и сглобката

0
25

 

„ЛЕВИЦАТА!“ е в подготовка на европейските и българските предсрочни парламентарни избори, със силни листи, за силна България в силна Европа. Това заяви пред медиите в Плевен областният координатор на коалицията там Иван Мандински. Той отбеляза острата необходимост от промяна на престъпния начин на управление на държавата ни и изрази надежда за висока избирателна активност.

Председателят на АБВ Румен Петков отбеляза известната символика на датата на двата вида избори, 9 юни, като я свърза с Деветоюнския преврат – събитие през 1923 година, довело до свалянето на самозабравило се държавно управление. Той добави, че ниската избирателна активност води след себе си резултат във формата на „сглобка“. Председателят на АБВ изрази увереност, че „ЛЕВИЦАТА!“ ще формира широка коалиция против статуквото и сглобката, в интерес на обществото.

Румен Петков подчерта безпрецедентния срив на морални устои у управленското мнозинство, липсата на мяра и вкорененото у тях усещане за безнаказаност. Той даде само бегли примери – с общинския съветник в СОС, който, след извършено закононарушение, отказва да си подаде оставката. Даде пример и с доскорошния премиер Денков, който пък обяви, че ДАНС прикрива контрабандни канали. Подобно твърдение, според Петков, незабавно трябва да бъде взето под внимание от прокуратурата. Колкото до поведението на главния секретар на МВР, според Петков то е унизително и не кореспондира по никакъв начин със заемания пост в силовото ведомство. Той отбеляза щрихи от времето, когато Живко Коцев е бил директор на ОД на МВР във Велико Търново и разпънатия чадър над местната контрабанда. Политическата експлоатация на фигурата на главния секретар на МВР трябва да накара всички и на първо място служителите на МВР, да си дадат сметка в чии ръце сме били досега, каза още Румен Петков.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here