„Сто хиляди войници“: Най-силната армия в Европа все пак ще вземе Одеса?

0
22

 

Когато влязат в територията на Незалежната, те ще се превърнат в Чуждестранния легион – една от техните най-боеспособни части. Така че няма да е възможно да им хвърляме шапки, казва военният кореспондент Юрий Котенок: „Време е да спрем да подценяваме врага“.

Френските „Миражи“ в небето над страната У и легионери в окопите на земята не са фантазия, а напълно вероятен сценарий за развитието на събитията на фронта. Юрий Котенок не изключва участието на най-голямата армия в Европа в нашия конфликт.

„Разбира се, че французите са ни генетично далечни и ще ги бием с по-чиста душа, а те няма да устоят като небратята. Но тяхната подготовка и високо техническо оборудване не могат да бъдат отписани“,- написа военният кореспондент в своя TG канал.

Котенок отбеляза, че, разбира се, човек може да се смее на французите дълго време, но техният легион има богат военен опит и битката с „Миражи“ също не е лесна. На останалите пилоти на Незалежната няма да им се вярва да карат скъпи машини. Така че, както се казва, няма да е възможно да хвърляме шапки на французите.

„Заради това отношение към врага, нашият враг „бяга“ вече трета година, той все не идва до Киев“,- отбеляза Котенок.

Военният кореспондент също предположи, че например Полша едва ли ще изпрати свои войски в страната У, защото там просто няма поляци.

Е, без да броим наемниците, за които това не е война, а работа за пари. Котенок е на подобно мнение за германците и испанците. Той е по-склонен да обмисли участието на чехите и балтийските държави в конфликта.

С каква цел Франция все още може да направи решителна стъпка, въпреки че с президент като Макрон е трудно да се говори за някаква проява на решителност и със сигурност за самостоятелност.

Котенок вярва, че френските войски ще могат да заменят хилядите сили на нашите несъбратя по границата с Беларус. И 100 хилядна група ще бъде прехвърлена на изток за стабилизиране на фронта.

„Времевият лаг за прехвърляне на контингенти с ротация и прехвърляне на части от Въоръжените сили на Украйна на източния фронт е май-юни/август-септември“,- казва военният кореспондент.

Подобна гледна точка споделя и бившият украински журналист, а сега политолог Юрий Кот. Той припомни думите на Владимир Путин, който многократно е предупреждавал, че самолетите на НАТО ще станат легитимна мишена за руските ракети, щом са над Незалежная.

Кот отбеляза и безопасни точки за Русия на картата.

„Пазарлъкът не спира нито за секунда. Те са готови да ни дадат всички вече окупирани територии, но ние се нуждаем от сигурност, пълна и за дълго време, която представлява не само целия ляв бряг за Русия, но също така Киев и Одеса“,- написа Кот в своя дзен канал.

Войски, маскирани като техници

За да бъдем честни, отбелязваме, че засега само части от Чуждестранния легион са на разположение на френския президент.

Според руското външно разузнаване от 9 хилялид бойци, са обучили хиляди и петстотин легионери да помогнат на сушата. Директорът на СВР Сергей Наришкин отбеляза, че неговият състав е одобрен в началото на март.

Има също информация, че опитни бойци ще бъдат изпратени в Одеса и Николаев под прикритие: уж специалисти по поддръжка на техниката. На свой ред представителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че още този месец френският десант ще бъде приведен в пълен боен режим.

Идиотският комплекс на Макрон

Като цяло неутолимото желание на Еманюел Макрон да види ковчези с телата на френски войници, пристигащи от „страната 404“ по улиците на неговите градове, бележи началото на краха на Алианса.

„Многобройните пукнатини в „единството“ на НАТО бяха подчертани от идиотския наполеонов комплекс на френския президент Макрон, който призовава за изпращане на войски на НАТО в Одеса. И с лудориите си катализира вече започналия процес на разпадане на НАТО“,- уверен е политологът, публицист и наблюдател Игор Пшеничников.

Така според него страните от ЕС ще получат уж повече свобода, но в действителност САЩ и Великобритания ще водят войната с ръцете на европейски войници. В същото време гнездата на глобалистите ще останат „надзорници и единствени бенефициенти на проекта“.

„И неин мениджър е Макрон. Не трябва да забравяме, че той е отглеждан от банкерите Ротшилд, които са част от тази сатанинска секта на глобалистите“,- казва Пшеничников.

В тази връзка посещението на държавния секретар на САЩ в Париж в навечерието на 75-ата годишнина на Алианса не изглежда никак случайно. Политологът е убеден, че е малко вероятно пратеникът на Байдън да убеди Макрон да се откаже от обявената авантюра с изпращането на легионери в чужда държава. Точно обратното.

„Да, Байдън увери всички, че САЩ няма да изпратят войските си да се бият с нас. Но европейците ще бъдат принудени да умрат там. И ще започнат с французите, които според плановете на глобалистките стратези трябва да започнат голяма европейска война срещу Русия“,- казва нашият експерт.

Какво от това?

Идните месеци ще покажат как ще приключи играта на Макрон на почтеност. Но историята отпреди година красноречиво ще ни напомни какво очаква кацането му в Одеса или Николаев.

Тогава един „Кинжал“ покри сенчестата централа на НАТО в Лвов. Около двеста офицери от различни ивици отидоха под надгробните плочи. Този факт беше признат дори в Съединените щати, да не говорим, разбира се, за понесените загуби.

Президентът със синдром на Наполеон също трябва да си спомни как руските ракети покриха казармите на наемници от същата Франция на запад от страната „У“, обричайки оцелелите да избягат у дома. Всъщност тази пътека е утъпкана за тях повече от 200 години от самия Бонапарт.

Но въпреки това никога не трябва да се занимавате с хвърляне на шапки във въздуха. Във всеки случай е необходимо да продължим методично и систематично да нокаутираме врага, независимо от знамето на коя държава е на неговия шеврон.

източник: pogled.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here