Борисов: Нито има пари за общините, нито за енергетиката, проблемите са изключително големи

0
23

 

Поздравявам новия финансов министър, че остави шефа на НАП Румен Спецов. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, пред журналисти в парламента.

Нито има пари за общините, нито за енергетиката, проблемите са изключително големи – това не е нищо предизборно, а го казвам с тревога. Винаги сме държали да има мазнинка и резерв в държавата, и да не се изхарчва всичко. Следващите дни има важи законопроекти за отбрана и . Ще излезе и как се харчат пари по ПВУ. Това каза Борисов като критикува финансовата политика на досегашните си коалиционни партньори от ПП-ДБ, съобщи Агенция „Фокус“.

Той припомни предложението си Асен Василев и Мария Габриел да остана министри в сегапния кабинет, за да може това, което във финансите са надробили да си го изсърбат и да си понесат отговорност.

„В други времена за 20 милиона ставаше скандал. Сега милиарди заминаха за дни, а в някои медии не е написано и не се коментира“, посочи Борисов.

„Когато говорех, че има проблеми в Министерството на финансите и освен партийните назначения, парите ги няма. Само преди два-три дена ви казах, че НС трябва да прояви характер и да се вслушаме в доклада на Международния валутен фонд. Да спрем тези безумни харчения на пари, да свалим дефицита до 1%. Вместо това се оказа, че за последните няколко дни са похарчени няколко милиарда и са ни подвели“, заяви Борисов във връзка с обявеното от служебния министър на финансите вчера, че вместо 9 милиарда в хазната има 6.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here