Васил Божков се обединява за изборите с отцепниците от „Възраждане“

0
31

 

„Център“ и „Алтернатива за България“ ще се явят като коалиция на предсрочния вот

 

Бизнесменът Васил Божков обяви, че новият му политически проект Национално движение „Център“ се обединява с формацията „Алтернатива за България“ на изключените от „Възраждане“ трима депутати и четирима общински съветници за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Партията на Божков бе учредена на 29 февруари в известен столичен хотел, чиято локация е недалеч от сградата на ул. „Московска“, където се помещават офисите му и където той е под домашен арест. За да присъства на събитието бизнесменът бе получил специално разрешение от прокуратурата.

„Център“ ще участва в предстоящите избори. Днес към нас се присъединиха и трима депутати и четирима общински съветници, обединени в „Алтернатива за България“. Време е, бъдете здрави“, написа Васил Божков в официалния си профил във Фейсбук.

През февруари той обясни, че сегашната му партия „Българско лято“ също ще участва в новия политически проект, а той ще обедини в себе си „всички, които са против хунтата“.

Изключените от „Възраждане“ депутати Николай Дренчев, Иво Русчев и Александър Арангелов и общинските съветници Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов и Севделина Петрова учредиха на 7 април формацията „Алтернатива за България“ с идеята да прерасне в партия. За председател бе избран Симеон Тодоров, а всички учредители представиха манифеста на движението, предава dir.bg.

„Целта на движението е промяна изцяло на модела, Велико народно събрание, електронно гласуване, отзоваване предсрочно на хора, които са на държавни и общински длъжности, да се намали броят на депутатите“, заяви пред БНР журналистката Гергана Никленова, която също е сред учредителите на движението.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here