Отцепниците от „Възраждане“ не се били присъединили към Божков, било фалшива новина

0
21

 

Николай Дренчев отрича да правят коалиция с „Център“ на Васил Божков, но въпреки това сам пише: „На срещата обсъдихме възможностите за създаване на широка коалиция за предстоящите двойни избори“

 

Не били верни твърденията на Васил Божков, че тримата депутати, напуснали “Възраждане”, са се влели в основаното от него движение “Център”. Това заяви независимият народен представител Николай Дренчев.

Въпреки че на разпространената от Божков снимка да се виждат ясно бившите „възрожденци“, ето какво пише Николай Дренчев във Фейсбук:

„В днешния ден ние, създателите на „Алтернатива за България“ провеждаме множество срещи с политически партии, обсъждайки предстоящите избори.

В една от срещите заедно с Александър Арангелов се срещнахме с Васил Божков – създател на „Център“ и неговия председател Дарин Дрозев. На срещата обсъдихме възможностите за създаване на широка коалиция за предстоящите двойни избори.

След тази среща В. Божков излезе с публикация във ФБ, че четиримата независими общински съветници и трима депутати са се присъединили към „Център“.

Категорично заявяваме, че Иво Русчев и четиримата общински съветници не са присъствали на тази среща и дори не са знаели, че се провежда такава в рамките на срещи с всички представители на политически партии.

Към момента в Алтернатива за България не е взето решение за формата, в която ще се явим на предстоящите избори!“

Припомняме, че по-рано днес Васил Божков написа: „Център ще участва в предстоящите избори. Днес към нас се присъединиха и трима депутати и четирима общински съветници, обединени в “Алтернатива за България”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here