Business Insider: Руската армия сега е с 15% по-голяма, отколкото когато нахлу в Украйна

0
18

 

Въоръжените сили на Русия се увеличиха и не намаляха по време на войната в Украйна, каза висш американски генерал, цитиран от Business Insider.

„Армията всъщност сега е по-голяма – с 15 процента – отколкото беше, когато нахлу в Украйна“, каза генерал от американската армия Кристофър Каволи, върховен главнокомандващ съюзническите сили на НАТО в Европа, каза пред Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите по време на изслушване .

„През изминалата година Русия увеличи числеността на войските си на фронтовата линия от 360 000 на 470 000“, продължи Каволи, добавяйки, че увеличените числа произтичат от това, че Русия повиши наборната си възраст от 27 на 30 години.

Увеличението, каза Каволи, означава, че Русия е в състояние да разшири „пула от налични военнослужещи с 2 милиона за години напред“.

„Накратко, Русия е на път да командва най-голямата армия на континента“, каза Каволи във встъпителното си изявление пред Конгреса.

„Независимо от изхода на войната в Украйна, Русия ще бъде по-голяма, по-смъртоносна и по-ядосана на Запада, отколкото когато нахлу“, добави той.

Превъзходството на Русия в артилерията над Украйна ще се удвои само за няколко седмици, тъй като недостигът се увеличава, предупреждава висш генерал на САЩ в Европа.

източник: Труд

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here