Москва изгони служител на словенското посолство

0
13

 

Москва, като ответна мярка, обяви един служител на словенското посолство в Москва за персона нон грата. Това се казва в съобщение на руското външно министерство.

Руското външно министерство посочи, че на 12 април в руското външно министерство е била извикана посланикът на Словения в Руската федерация Дария Бавдаж-Курет, „която е изразила остър протест във връзка с необоснованото лишаване от акредитация на служител на посолството на Руската федерация в Република Словения.

„Вземайки предвид принципа на реципрочност, на посланика беше връчена нота, с която се обявява за персона нон грата един служител на словенското посолство в Москва“, съобщи руското дипломатическо ведомство.

Руското външно министерство подчерта, че Русия разглежда експулсирането от Словения на служител на руското посолство като „още една открито неприятелска стъпка в контекста на общия курс на Любляна към разрушаване на руско-словенските връзки“. „Отговорността за последствията от такава разрушителна политика е изцяло на словенската страна“, добави руското министерство.

източник: Труд

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here