Небензя: Безусловна капитулация на Украйна е единственото условие за преговори

0
16

 

Във военните действия в Украйна настъпва радикална промяна, заяви постоянният представител на Руската федерация в ООН Василий Небензя на заседание на Съвета за сигурност на организацията, предава „Взгляд“.

По думите му, скоро единственото, за което Москва ще е склонна да преговаря, ще е безусловната капитулация на Киев.

Небензя обърна внимание на факта, че руската армия е преминала в настъпление на почти всички направления, унищожавайки украинските укрепени райони, създавани в продължение на много години.

„Пред очите ни настъпва радикална промяна във военните действия и нито новите пакети от западна помощ, нито новите така наречени „месни атаки“ и контраатаки на киевския режим ще могат да променят тази тенденция“, подчерта Василий Небензя.

Според дипломата в близко бъдеще единствената тема на международните срещи, посветени на конфликта в Украйна, ще бъде безусловната капитулация на Киев.

„Съветвам ви всички да се подготвите за това предварително“, обърна се към присъстващите на срещата руският постоянен представител в ООН.

Той също така отбеляза, че опитите на Володимир Зеленски да популяризира своята „формула за мир“ и да свиква срещи на върха в подкрепа на режима в Киев днес предизвикват само недоумение.

източник: Фокус

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here