Нетаняху: Ще отговорим на атаката

0
17

 

Според съобщение на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция „изстрелването на ракетите бе предприето в отговор на редица престъпления, извършени от ционисткия режим, включително атаката срещу иранското консулство в Дамаск и убийството на група командири и военни съветници на страната ни в Сирия“

 

Израел е подготвен за директна атака от страна на Иран и ще отговори със същото, заяви в събота израелският министър-председател Бенямин Нетаняху.

„През последните години Израел се подготвя за евентуална директна атака от страна на Иран. (…) Нашите отбранителни системи са разгърнати и ние сме готови за всеки сценарий, както за отбрана, така и за нападение“, цитира вестник The Times of Israel думите на Нетаняху.

„Установил съм ясен принцип – който навреди на нас, ние също ще му навредим. Ще се защитаваме срещу всяка заплаха и ще го правим спокойно и решително“, добави той.

По-рано в събота Израелските сили за отбрана (IDF) съобщиха, че са поставили в готовност системите за отбрана и нападение на своите военновъздушни сили, оценявайки заедно с партньорите ситуацията в Близкия изток.

В навечерието американските медии съобщиха различни данни за това кога Иран може да нанесе удар по Израел. Включително през следващите два дни.

На 1 април Техеран и Дамаск съобщиха за израелски ракетен удар по иранското консулство в сирийската столица. При нападението са загинали двама генерали от Корпуса на гвардейците на ислямската революция. Иран обеща да отговори на нападението, но не уточни кога и как ще го направи.

Нетаняху предупреди, че Израел няма да остави атаката без отговор, независимо откъде идва тя.

Още по темата:

Иран нападна Израел!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here