Вицепрезидентът за рокадата в МВнР: Димитър Главчев дължи отговори!

0
31

 

Министър-председателят дължи отговори на всички нас, настоя вицепрезидентът Илияна Йотова по повод предложението за смяна на служебния министър на външните работи Стефан Димитров с Даниел Митов, предаде БНР.

Според нея честното отношение е да излезе министър-председателят и да отговори на всички въпроси, а не с изявление, цитирано от пресцентрове.

„Много е сложна ситуацията, но тя е повече сложна за цялата страна. Тук не става въпрос за отговорността на една или друга институция, а отговорността пред всички български граждани и за съжаление, този служебен кабинет, поне засега, не издържа изпита. Ако, действително, се окаже, че това е кабинет – неслужебен, т.е. не независим, а партиен, подозренията ще стават все по-големи“, посочи тя.

Йотова потвърди, че познава Стефан Димитров като един от най-добрите български дипломати.

„Той е бил на работа и в Германия, сега е в Черна гора, много инициативен, с много добри позиции. Не зная какво точно се е пречупило във виждането на господин Главчев по този въпрос и защо той си го е променил за ден и половина. Нямам отговор на този въпрос, затова казвам, че той дължи тези отговори на всички нас“, допълни вицепрезидентът.

Илияна Йотова бе категорична, че президентът Румен Радев ще решава дали да утвърди предложената рокада.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here