Оставиха в ареста бившата шефка на Агенция „Митници“ и бизнесмена Стефан Димитров

0
30

 

Бившият директор на Агенция „Митници“ Петя Банкова и хасковският бизнесмен Стефан Димитров остават за постоянно в ареста.

От трети опит Софийският апелативен съд успя да се произнесе по мерките за неотклонение на двамата, предава БНР.

Определението е окончателно.

Почти без мотиви, съдебният състав с председател Веселин Пенгезов, изцяло потвърди определението на първоинстанционния Градски съд и за разлика от друг път не направи собствен анализ на доказателствата по делото – нито първоначалните, нито събраните преди днешното заседание.

Според тримата апелативни съдии, налице е обосновано предположение, че Банкова и Маринова са част от организирана престъпна група, към която вчера беше присъединен и бившият главен секретар на МВР Живко Коцев.

„Заради високата обществена опасност на деянието им, има опасност да извършат друго престъпление. Няма данни да имат здравословно проблеми, които да не позволяват престоя им в следствения арест“, беше всичко, което констатира съда.

Краткото определение беше кратко коментирано от адвоката на Банкова с думите – „правосъдие по време на избори“.

„Когато политиката влезе в залата, правосъдието излиза“, каза още Аделина Натина.

Адвокатът на Стефан Димитров също видя връзка с предизборната ситуация.

„Един политически клан воюва с друг“, коментира Иво Найденов.

В съдебната зала стана ясно, че между първата и втората инстанция е било разпитано почти цялото висше ръководство на МВР. Всички те твърдят, че Стефан Димитров е идвал често във ведомството, когато министър е бил Бойко Рашков.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here