Запрянов: Израел отговори премерено на Иран, ударени са и проксита в Ирак и Сирия

0
13

 

„Ограничен удар от страна на Израел върху една конкретна цел – военновъздушна база северозападно от иранския град Исфахан. Знаем, че има удари и върху проксита в Ирак и Сирия. Тоест, това е решителна демонстрация на Израел, че също може да достигне до територията на Иран, като отговор на атаката от събота“ – това разясни пред NOVA служебният министър на отбраната Атанас Запрянов след съобщенията от рано тази сутрин за израелска атака в Иран. 

Министърът нарече това „премерен, ограничен и симетричен отговор“ на атаката на Иран срещу Израел от събота, в която бяха изстреляни стотици дронове и ракети. Техеран мотивира това като отмъщение след предполагаем израелски удар срещу неин посолски комплекс в Сирия. По-късно обаче отбеляза, че  че „най-модерните ракети на страната не са били използвани“.

„Използвахме стари оръжия с минимална мощност срещу ционисткия враг“, каза снощи бригаден генерал Амир Али Хаджизадех, командир на аерокосмическите сили. Според министър Запрянов в случая на Израел са използвани „доста по-прецизни оръжия“.

„Надяваме се, че няма да последва нова вълна от удари от страна на Иран“, добави българският военен министър.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here