Мъж се самозапали пред съдебната зала, в която се води процесът срещу Доналд Тръмп

0
23

 

По-късно той е починал

 

Мъж се самозапали в парк, намиращ се пред съдебната зала, където се води процесът срещу Доналд Тръмп в Ню Йорк, предадоха световните агенции.

Мъжът изгоря няколко минути пред очите на телевизионните камери, поставени пред сградата на съда, където се провежда първият в историята наказателен процес срещу бивш президент на САЩ.

„Виждам напълно овъглено човешко същество“, каза репортер на CNN в ефир.

Властите казаха, че мъжът е оцелял и е в критично състояние в местна болница. Няколко часа по-късно бе съобщено, че е починал.

Свидетели казаха, че мъжът извадил брошури от раница и ги хвърлил във въздуха, преди да се полее с течност и да се самозапали. Един от тези брошури включва препратки към „зли милиардери“, но части, които са били видими за свидетел на Ройтерс, не споменават Тръмп.

Полицейското управление на Ню Йорк каза, че мъжът, когото те идентифицират като Макс Азарело от Сейнт Августин, Флорида, не изглежда да е набелязал Тръмп или други, участващи в процеса.

„В момента го етикетираме като нещо като теоретик на конспирацията и продължаваме оттам“, каза Тарик Шепърд, заместник-комисар на полицейското управление

По данни на Ройтерс човекът е горял в продължение на минути, преди да бъде изгасен с пожарогасител. Пострадалият е бил отнесен на носилка, състоянието му е неизвестно. Към момента не е ясно и какви са причините за постъпката му.

 

Live video of man who set himself on fire outside court proves challenging for news organizations | Fox 59

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here