Йотова: От толкова много дипломати да няма кой да сложат за външен министър, не ми се струва вероятно

0
23

 

Вицепрезидентът остро разкритикува поисканите рокади в служебното правителство

Вицепрезидентът Илияна Йотова остро разкритикува поисканите рокади в служебното правителство. Според нея предложението на премиера да застане и на поста министър на външните работи показва политическа нестабилност, предаде NOVA.

Като причина за това, Йотова посочи партиите, които направиха последните поправки в Конституцията, с които бяха отнети правомощията на президента да сформира служебно правителство.

„Обикновено в такава ситуация, в която премиерът е и външен министър означава, че страната е в изключително нестабилна политическа ситуация. Означава, че няма доверие между партии, когато има съвпадение на едното с другото, в случая,  дори става въпрос за служебен кабинет. От толкова много професионални дипломати, които има в България, и са гордост за нас, да няма кой да сложат за външен министър, не ми се струва вероятно”, заяви Илияна Йотова.

Според нея твърденията, че от избора на министър зависи външнополитическата ориентация на България, е „приказка за наивници”. Йотова допълни, че до вчера управлявалата коалиция вече не е единна в интересите си, причината, поради която „започнаха политическите престрелки”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here