Журналистът Димитър Стоянов от Bird e задържан за 24 часа за хулиганство и заплаха с оръжие (видео)

0
29

 

МВР публикува видео от охранителните камери, на което е записано нападението на разследващия журналист от BIRD.BG Димитър Стоянов, въоръжен с пистолет.

Той беше задържан снощи за 24 часа за хулиганство, тъй като нападнал с хладно оръжие служител на НАП в столичния квартал „Хаджи Димитър“ около 18:30 вечерта.

„Във връзка с появили се спекулации, уточняваме че журналистът Димитър Стоянов е задържан за 24 часа за хулиганство и заплаха с оръжие. Задържането е след получен сигнал в полицията от гражданин“, уточниха от пресцентъра на МВР тази сутрин.

Самият Стоянов твърди в профила си във Фейсбук, че е бил нападнат в гръб. Кадрите показват, че той се отдалечава от човека, с когото се е получила конфликтната ситуация и наистина е с гръб към него, но после се обръща и вади пистолета, като го насочва срещу неизвестния мъж.

На видеото се вижда и жена, която се опитва да успокои афектирания Димитър Стоянов, а миг по-късно към тях се приближава трети мъж. Инцидентът обаче се развива на тротоара пред сграда.

 

Според агенция „Булфото“ журналистът е бил задържан за 24 часа в Пето районно полицейско управление, докато се е намирал в „Пирогов“, за да получи медицинско свидетелство, тъй като той твърди, че е бил нападнат и одран.

Стоянов публикува пост в социалната мрежа, в който коментира, че е нападнат в гръб в магазина, докато пазарува, и показва снимка, на която се виждат следи от одрано по главата му.

„Дори и когато си пазаруваш кротко, винаги се намира някой тъпак, който да те нападне, защото пазаруваш от магазин, който той не харесва. Ако не се уплашиш, ще избяга и после ще те нападне в гръб, ще те издере като гневна жена и ще обясни как ще те убие“, пише Димитър Стоянов.

Той допуска, че сцената може да е и провокация. „А ти дори нямаш идея от къде ти е дошло. Още се чудя провокация ли е или идиот“, допълва журналистът в профила си във Фейсбук.

 

 

източник: Труд

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here