Петър Тодоров: Шофьорът на Рашков посрещаше Стефан Димитров, засичал съм го пред кабинета му в МВР

0
34

 

Бившият главен секретар на МВР съобщи още, че от колеги знае, че Стефан Димитров често е ходил при шефа на КАТ Тенчо Тенев, както и че е бил на банкет на „Пътна полиция“ в област Хасково

 

„Стефан Димитров съм го виждал многократно да влиза в сградата на МВР. Спираше на уличка, която е забранена. В някои случай съм виждал да влиза през транспортния вход, посрещан от шофьора на Рашков. Засичал съм го пред кабинета на Рашков, докато е чакал да влезе при него. Виждал съм и Марин Димитров, бащата на Стефан, в МВР. Не знам по какъв повод са влизали, аз не съм запознаван с тези лица, не ги познавам“, заяви бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров пред парламентарната комисия по казуса с аферата в „Митниците“.

По думите му е виждал Стефан Димитров в сградите на МВР и Главна дирекция „Национална полиция“, при директора по това време Венцислав Кирчев.

„Стефан Димитров има същата роля в МВР, както Мартин Божанов – Нотариуса в съдебната власт“, посочи Тодоров.

„До мен не са постъпвали сигнали относно Стефан и Марин Димитрови. Разбрах през пролетта на 2022 г., че ДАНС има интерес към двамата“, допълни бившият главен секретар на МВР.

Снимка показва Тенчо Тенев в компанията на Бойко Рашков и сочения за контрабандист Стефан Димитров | Накратко

Снимка показва Тенчо Тенев в компанията на Бойко Рашков и сочения за контрабандист Стефан Димитров

Бившият главен секретар на МВР съобщи още, че от колеги знае, че Стефан Димитров често е ходил при шефа на КАТ Тенчо Тенев, както и че е бил на банкет на „Пътна полиция“ в област Хасково.

„Въпросното лице Стефан Димитров е било на един семинар на КАТ-СДВР в „Кенана“, въпросното лице е присъствал на масата, нещо като Нотариуса в Боровец. Там е бил и Тенчо като организатор на банкета“, посочи Петър Тодоров.

В началото на заседанието председателят на комисията Тошко Йорданов докладва отговор от Министерство на финансите, според който Мартин и Стефан Димитрови са посещавали МФ два или три пъти в края на 2023 г. Те са преминали през един от входовете съпровождани от експерт от политическия кабинет на министъра и не са записани, че са влизали.

На днешното заседание се очаква да бъде изслушан и народният представител Бойко Рашков.

Бившият вече директор на Агенция „Митници“ Петя Банкова, Стефан и Марин Димитрови, както и на Никола Николов им бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда и други престъпления. Впоследствие обвинение бе повдигнато и на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев за участие в престъпна група, в която са участвали Петя Банкова, Марин Димитров и Стефан Димитров.

източници: Фокус; Дир.бг

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here