Разследване: Нико и Катя Тупареви крият 21 имота в 5 държави с обща стойност над 50 млн. лв.

0
46

 

Разследваната фамилия Никола и Екатерина Тупареви, привикани на разпити заради мокра поръчка над техен съдружник, се оказа собственик на 21 имота у нас и в чужбина, укрити от властите.

Имаме и добра новина – по грандиозната имотна афера вече се работи „където трябва”, пише сайтът Narod.bg.

Както MEDIAMALL.info вече писа, известният телевизионен продуцент Нико Тупарев, чието име стои зад популярните формати по Нова тв и bTV като „Ергенът”, „Биг Брадър”, „Денсинг старс”, „Стани богат” и т.н., и жена му – собственик на рекламната агенция „Огилви София” ООД, която неслучайно обслужва клиенти от ранга на Procter & Gamble, IKEA, VISA, Kaufland, Lufthansa, „Пощенска банка”, LIDL и много други, са били разпитвани в СДВР и Софийската градска прокуратура заради организирането на поръчково покушение над партньор на Нико Тупарев, с когото тв продуцентът има текущи правни спорове.

С помощ от спецслужбите разследването на Narod.bg ни отведе до шокиращи факти за нечувания брой недвижими собствености на семейство Тупареви, които се укриват зад граница.

Проучването ни установи, че семейството разполага с 21 недекларирани луксозни имоти в Берлин, Дубай, Сен Тропе, Прага, София, Варна и др. Narod.bg се добра до снимки от баровските къщи, апартаменти и офиси.

Убедете се сами в колосалните мащаби на имотната схема, зад която стои разследваната фамилия, най-сетне попаднала на мушката на властите:

Берлин – 3 апартамента

Никола Методиев Тупарев и Екатерина Иванова Тупарева притежават три апартамента в немската столица Берлин.

– Най-големият е в дипломатически квартал на улица „Egerstrasse” 1, закупен за €1 530 000 през 2016 г. с площ над 320 кв.м.

Пазарната стойност на имота в момента е над 3 милиона евро. Имотът не е деклариран пред българските власти, съобщава Narod.bg.

Всъщност, това е имотът, в който сенчестата фамилия живее през последните 7 години.

Фамозните Тупареви притежават още 2 апартамента в столицата на Германия на ул. „Danzinger Strase” 165 – ново строителство, за които семейството плаща над 1 000 000 евро през 2014 г. Схемаджиите държи жилищата като актив и почти никога не ги посещават, уточниха източниците ни.

Сен Тропе, Франция – 3 апартамента

През 2021 г. Екатерина Тупарева, заобикаляйки българското и немското данъчно законодателство, закупува през фирмата си „Сий Портфолио“ ООД три апартамента в топ центъра на Сен Тропе – точно срещу пощата, където е сниман емблематичният филм „Полицаят от Сен Тропе“ с Луи дьо Финес.

Цената на имотите е солена – по 1 750 000 евро всеки.

Дубай

Катя Тупарева и Нико Тупарев имат три апартамента в Дубай на стойност над 5 млн. евро.

– Два от тях са в The Address Boulevard – EMAAR, в хотел с директна топла връзка с най-луксозния мол в света – Dubai Mall. Очаквайте ексклузивни снимки на апартамента с гледката от леглото на Тупареви в Дубай.

– Разследваното семейство притежава още едно жилище в The Address DOWNTOWN Fountain View – EMAAR – апартамент с топ локация на 23-я етаж в Дубай с фронтална гледка към пеещите фонтани пред Burj Khalifa с цена над 2 500 000 евро. Предстои да публикуваме ексклузивни снимки на Нико Тупарев, разпускащ на фона на една от най-луксозните гледки в света – магнит за измамници с неясни капитали и джуконди от цял свят.

Запознати твърдят, че семейството посещава имотите си в Дубай не повече от 2 до 3 седмици годишно. Имотите също не са декларирани пред българските данъчни власти, подчерта източникът на Narod.bg.

Прага

Катя Тупарева е собственик на къща в Прага за над 1 500 000 евро. Там уредената за пиарка е настанила възрастната си майка, като за нея се грижи цял екип от гувернантки, готвачи и шофьор. Тупарева рядко се чувала с немощната си родителка.

София

Нико и Екатерина Тупареви крият емблематичен апартамент, намиращ се на пъпа на София срещу Руската църква. Локацията е на 5-ия етаж на бул. „Цар Освободител” 8а.

Жилището е с площ над 230 кв.м. Имотът е закупен 2019 г. за 1 150 000 евро, но към момента струва над 2 500 000 евро.

Тупарева притежава и апартамент на ул. „Марин Дринов” в идеалния център на София, до улица „Оборище”.

Сенчестата фамилия има жилище и на площад „Баба Неделя” до НДК с тераса над заведението там.

Отделно тв връзкарят притежава магазин на ул. „Славянска” 6, който се ползва за галерия.

Катя Тупарева пък има офис сграда за над €3 000 000 на ул. „Доспат” 60-62 до НДК, където се помещава фирмата ѝ „Огилви София” ООД, както и офис сграда на ъгъла на ул. „Калиакра” и ул. „Розова долина” в централния софийски кв. „Лозенец”.

Екатерина Тупарева се оказа и крупен земевладелец – в Карлово фирмата ѝ „Розов проект” ООД притежава над 233 дка земи, на които планира да произвежда розово масло и да изгражда СПА комплекс.

Същата топ пиарка е собственик и на къща в Банкя на ул. „Момина сълза” 27 с 3 дка двор и частно стопанство.

За капак на цялата тая имотна вакханалия Нико Катя Тупареви имат 3 апартамента във Варна в луксозния комплекс „Слънчев ден“ до курорта „Св.св. Константин и Елена”, където съсед им е… Слави Трифонов.

Източникът на медията, пожелал анонимност, уточни, че НАП и КПКОНПИ са се самосезирали, защото имотите не са декларирани и са започнали проверки по произхода на средствата и начина на придобиването им.

Въз основа на данните, посочени по-горе, и огромните разлики на декларираните приходи и разходваните от семейство Тупареви средства става ясно, че обявените печалби на фирмите на Нико Тупарев и Катя Тупарева са драстично различни от това, което е известно на контрагентите им (Нова тв и bTV за фирмите на Нико Тупарев и Procter & Gamble, IKEA, VISA, Kaufland, Lufthansa, „Пощенска банка” и LIDL за фирмите на Катя Тупарева), което ще бъде обект на следващото ни разследване, върху което редакцията вече работи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here