Украинска снайперистка: Искаме войната да свърши, вече няма кураж като този от 2014-та

0
31

 

Според Елена Белозерская руснаците са превъзхождали украинските войници в две неща: фортификация и комуникации

 

В интервю за изданието „Украинска правда“ снайперистът от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Елена Белозерская споделя, че на практика участва във война почти 10 години, но по думите й само мотивация в настоящия момент в конфликта не е достатъчна, предава „Фокус“.

„Кураж като този през 2014 година: „Аз съм войник, аз съм на война, готино!“ – разбира се, сега няма такова нещо, иска ни се войната да свърши скоро. Но докато можем, ще службим“, увери тя.

Според Белозерская е необходимо военните постоянно да се учат и да подобряват физическата си форма.

Украинский снайпер Белозерская пообещала «снова убивать» при вторжении России | Ямал-Медиа
„Например, снайперистите остават предимно много здрави професионалисти, които могат да работят на разстояние от повече от километър до километър и половина, а останалите се преквалифицират като оператори на FPV дронове, защото сега това е по-актуално от това да могат да стрелят срещу някой с пушка на 600 метра“, обясни тя.

На въпрос как са се променили руските военни през тези 10 години, тя отговори, че в началото в армията на Москва е имало предимно „боклуци“, а именно „наркомани, на които кадровите руснаци са били инструктори или командири“.

„И сега има „боклуци“ и наркомани – всички тези пияници, които са вербувани в армията от вътрешността на Русия. Но да се каже, че цялата руска армия е такава,  би било лудост, защото в нея сега служат професионалисти и мотивирани хора“, отбеляза Белозерская.

Блогер с оружием Елена Белозерская о воспитании "ваты", информационную политику и проект "Трибунал"

Според нея руснаците са превъзхождали украинските войници в две неща, а именно фортификация и комуникации, във всичко останало ВСУ са били по-добре, но руснаците се учат много бързо технологично.

„Това е дълга игра. Вярвам, че ще бъдем по-силни, защото в крайна сметка те нямат същата мотивация като нас. Защото мотивацията да „избиваш въображаеми фашисти на чужда територия“ и мотивацията да „защитиш страната си“ са несравними неща!“, обобщи Белозерская.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here