Русия е атакувала енергийни обекти в три украински области

0
33

 

По-рано от украинските военновъздушни сили информираха за въздушни удари от стратегически бомбардировачи Ту-95 и с ракети „Кинжал“

 

Русия е атакувала енергийни обекти в три украински области тази нощ. По-рано Вашингтон обяви пакет в размер на 6 милиарда долара за поръчки на въоръжение за Украйна от американската индустрия.

По данни от украинското командване са били изстреляни общо 34 ракети. Украинската противовъздушна отбрана е свалила 21 от тях, предава БНР.

Атаките  са били насочени срещу енергийна инфраструктура в централната Днепропетровска област и в западните Ивано-Франковска и Лвовска.

По-рано от украинските военновъздушни сили информираха за въздушни удари от стратегически бомбардировачи Ту-95 и с ракети „Кинжал“.

Една пациентка е пострадала след въздушен удар с две ракети С-300 на територията на болница в квартал на Харков, като се е наложило преместване на пациенти в друг корпус.

Американският министър на отбраната Лойд Остин оповести, че през следващите години Украйна ще получи боеприпаси за зенитните системи „Пейтриът“ и НейСАМС, системи за противодействие на дронове, снаряди с прецизно насочване и бронирани машини по програмата „Инициатива за подпомагане сигурността на Украйна“.

Белгия ще ускори изпращането на изтребители F-16 за Киев, твърди белгийска медия. Десетки изтребители обещаха също Нидерландия, Дания и Норвегия.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here