Атанас Русев: Не познавам Бориславова, а тя си е извадила пълномощно от мое име и е фалшифицирала данните на сдружението за Корал

0
31

 

В журналистическо разследване на сайта „Бивол“ се твърди, че Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ е  фалшифицирала подписи и документи.

Според изнесените данни това се е случило през 2021 г., когато съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков трябва да стане министър на икономиката в служебен кабинет, но все още е член на Управителния съвет на неправителствена организация.

В предаването „Тази сутрин“ на bTV скандала коментират Асен Йорданов, журналист от сайта „Бивол“, и Атанас Русев от сдружение „Да запазим Корал“.

„Попаднахме на тези факти, които извадихме от Агенцията по вписванията – поредица от документи, които са определено фалшиви. Вътре са с фалшифицирани подписи, с невярно съдържание. Всички те са подписани с електронния подпис на Лена Бориславова и са входирани в Агенцията по вписванията, за да се смени УС на сдружението „Да запазим Корал“, на което аз съм председател“, обяви Русев.

Сигнал е подал през юни 2023 г. и след това от дружеството и сайта „Бивол“ са били извикани в ДАНС през юли да дадат показания.

Председателят на „Да запазим Корал“ уточни, че не познава Бориславова и дори по телефон не е разговарял с нея. Именно затова е бил изумен, когато е видял, че тя си е извадила пълномощно от негово име, за да се разпорежда със сдружението.

Той е категоричен, че заседание на УС на организацията, за да бъде изваден от нея Кирил Петков, не се е състояло.

 

 

„Нейното участие (на Лена Бориславова) се доказва по неопровержим начин чрез метаданните на файловете, които официално са входирани в Агенцията по вписванията. Подписите са сканирани, има подписи, които са отрязани – квадратчето не е хванало целия подпис, а долната част е отрязана. По метаданните излизат съставители на файлове от тази поредица Лена бориславово и нейният колега – това вече е публикувано в сайта – Никола Минчев. По това време те са били колеги в една кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, коментира журналистът Асен Йорданов.

Журналистът допълни, че мета данните имат уникален код и показват точния час, минута и секунда дори, в която PDF файлът и бил обработван. Излиза и цветният принтер, на които е сканиран документът – специална машина, която е налична в споменатата кантора.

Фактът, че точно сега – преди предсрочните парламентарни избори, излизат тези данни, Атанас Русев обясни така: „Когато установихме това нещо единият човек беше премиер (Кирил Петков), а другият беше шеф на политическия му кабинет (Лена Бориславова). Знаете как се действа в тази държава“.

bTV от вчера отправя покана за интервю с Кирил Петков. Снощи той определи информацията като компромат на службите и част от предизборната кампания.
Лена Бориславова каза вчера за bTV, че не се притеснява от проверка и досега не е била търсена от органите на реда.

Източник: бТВ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here