Прокуратурата очаква съдебно-графическа и техническа експертизи по случая с фалшифицираните от Кирил Петков и Лена Бориславова документи

0
20

 

Председателят на сдружение „Да запазим Корал“ Атанас Русев обяви, че ще даде на съд Кирил Петков, заради това, че свърза името му с един от основателите на СИК Румен Николов – Пашата

 

В Софийска районна прокуратура има образувано разследване по отношение на сдружение „Да запазим Корал“, разпитани са десет свидетели, очаква се изготвянето на съдебно-графическа и техническа експертизи, съобщиха от прокуратурата.

След изготвянето на експертизите наблюдаващият прокурор ще прецени как да продължи разследването и дали ще бъдат повдигнати обвинения за участие в документни и други престъпления.

Досъдебното производство е образувано на 11 август м.г. по сигнал от Атанас Русев, председател на Управителния на Сдружение „Да запазим Корал“, в Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС). То е за това, че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Лена Бориславова по електронен път до Агенция по вписванията, изискуемо по силата на Търговския закон за удостоверяване на обстоятелства – освобождаване на Кирил Петков от длъжността член на УС на Сдружение „Да запазим Корал“ и избирането на негово място на М. Д. Като същото следва да е извършено на заседание на Общото събрание на Сдружението, за което се твърди, че е проведено на 6 май 2021 г.

В хода на разследването са установени данни за извършване и на други документни престъпления – съставяне и използване на неистински документи, представени пред Агенция по вписванията, отбелязват от прокуратурата.

В хода на разследването са установени данни за извършване и на други документни престъпления – съставяне и използване на неистински документи, представени пред Агенция по вписванията. В тази връзка предстоят и още разпити на лица, имащи отношение към извършените действия, както и приобщаване на техни сравнителни образци на подписи и почерк.

По досъдебното производство в кратки срокове се очаква изготвянето на съдебно-графическа и техническа експертизи, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе по хода на делото и възможността по същото да бъдат евентуално привлечени в качеството им на обвиняеми лица, спрямо които се съберат доказателства за участие в документни и други престъпления.

СРП ще информира обществеността за хода на досъдебното производство.

Според Кирил Петков това е „поредният ченгеджийски номер“.

Припомняме, че по-рано днес председателят на сдружение „Да запазим Корал“ Атанас Русев обяви, че ще даде на съд Кирил Петков, заради това, че свърза името му с един от основателите на СИК Румен Николов – Пашата.

„Ние реагираме по закон, защото всяко бездействие от страна на сдружението и лично от моя страна би означавало съучастие към това престъпление, което не може да допуснем. Потърпевши са не само Корал, но и цялото общество, което ти имаш претенции да управляваш. Такива хора като теб трябва да бъдат не само извън политиката, но и извън обществения живот. Ти излъга и предаде надеждите на цял един народ. Знаеш каква е съдбата на предателите по справедливост“, добави Русев.

Той заяви още, че поредицата от документи с електронния подпис на Бориславова, включително фалшиво пълномощно, били „факт“, като били извадени от Агенцията по вписванията, и е категоричен, че не е вярно през него Пашата да прави „назначения“ в държавната администрация.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here