Протестиращи искат създаването на халифат в Германия

0
34

 

От полицията не коментираха призива за промяна на държавната система, митингът е бил разрешен

 

Миграционната политика в Германия има своите последици. В Хамбург се проведе масова демонстрация с призив за създаване на халифат в страната. Повече от 1000 протестиращи участваха в демонстрация в северния германски град Хамбург, издигайки плакати с лозунги като „Халифатът е решението“ и призоваващи за въвеждане на шериата. Демонстрацията е била организирана от хора, близки до организацията „Muslim Interactive“. Митингът е бил разрешен от местните власти.

Протестиращи искат създаването на ислямски халифат в Германия (видео)

Според „Билд“ организатор на събитието е студентът Джо Аде Боатенг, чиято аудитория в социалните мрежи наброява десетки хиляди последователи. Полицията в Хамбург е разрешила митинга, защото е имала основание да смята, че той няма да провокира безредици.

Говорителката на градската полиция Сандра Левгрюн заяви, че само подозренията не са достатъчни, за да бъде забранено събитието. Тя добави, че организаторите нямат нищо общо със забранените терористични ислямистки групировки. От полицията не коментираха призива за промяна на държавната система, който се чува сред протестиращите. Организаторите от своя страна заявиха, че акцията е протест срещу ислямофобията.

 

„Съвсем ясно е, че с всички ислямистки дейности трябва да се борим, като използваме

възможностите и опциите на нашата конституционна държава“, коментира германският канцлер Олаф Шолц, цитиран от Politico.

„Трябва да разгледаме внимателно конкретните последствия от това, което видяхме там“, каза канцлерът. Престъпните деяния, добави той, „трябва да бъдат преследвани“.

В неделя германският вътрешен министър Нанси Фейзер обеща да предприеме „твърди действия срещу ислямистката терористична пропаганда и омраза срещу евреите“. „Ако искате халифат, попаднали сте на грешното място в Германия“, заяви министърът.

източник: obektivno.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here