Костадинов: Този фарс, наречен 49-о НС, трябва да бъде възможно най-бързо пратен в историята

0
30

 

Този фарс, наречен 49-о Народно събрание, трябва да бъде възможно най-бързо пратен в историята, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в декларация от парламентарната трибуна.

 

Той отбеляза, че има традиция в последния работен ден на парламента преди неговото разпускане да се правят заключителни декларации, само че сега се намираме в ненормална ситуация заради промените в Конституцията от миналата година. Костадинов посочи, че с приетите изменения в основния закон на практика Народното събрание продължава да действа абсурдно дори и след провеждането на изборите за ново Народно събрание.

Този фарс трябва да приключи, заяви лидерът на „Възраждане“. „Дори парламентарната ни дейност през по-голямата част от тези 12 месеца от последните избори насам на практика предизвикваше само и единствено отвращение у българските граждани, защото огромната част от законите, които бяха приети, бяха в интерес на чужди държави заради поредните евродирективи и само и единствено в полза на определени частни и лобистки интереси“, заяви той.

Според него законите, които можем да кажем, че защитават интересите на българските граждани и данъкоплатци, се броят на пръстите на двете ръце. Ето защо- колкото по-скоро този парламент бъде пратен в историята, толкова по-добре, добави Костадинов.

Лошото е, че не можем да го пратим в историята още днес, коментира той. Лидерът на „Възраждане“ изрази опасения, че по време на кампанията някоя от партиите може да реши да свика извънредно заседание на парламента. „Затова единственото, на което можем да се надяваме, е този фарс, продължил вече повече от 12 месеца, наречен 49-о Народно събрание, този позор за българския парламентаризъм, този позор за българската държавност да бъде възможно най-бързо пратен в историята или по-скоро на боклука на историята, където му е мястото“, коментира Костадинов.

Източник БТА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here