Тръмп за делото срещу него: Няма престъпление. Има един корумпиран съдия

0
35

 

Той отново повтори, че Белия дом иска да подкопае кампанията му

Доналд Тръмп се завърна към предизборната си кампания и нарече „корумпиран“ съдията, който води делото срещу него във връзка с парите, платени за мълчанието на порнозвезда. Това се случва само ден след като беше обвинен в неуважение към съда и заплашен със затвор за нарушаване на съдебна заповед, изискваща да се въздържа от определени изказвания, предаде NOVA.

„Няма престъпление. Има един корумпиран съдия“, заяви Тръмп, говорейки пред поддръжници на събитие в Уокеша, щата Уисконсин. Той отново повтори, че това и други дела срещу него се водят от Белия дом, за да подкопаят кампанията му.

Изказванията му по време на събития в ключовите за изборите в САЩ щати Уисконсин и Мичиган, бяха внимателно следени, след като му беше наложена глоба от 9000 долара за публични изявления за хора, свързани с делото срещу него.

При налагането на санкцията, съдия Хуан Мерчан заяви, че ако Тръмп продължи да нарушава заповедите му, ще му „наложи наказание лишаване от свобода“.

Ограничителната заповед забранява на експрезидента на САЩ да прави публични изявления за свидетели, съдебни заседатели и други лица, свързани с делото му за парите, платени за мълчанието на порнозвезда. Тръмп обаче е свободен да критикува Мерчан.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here