Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович

0
23

 

Заместник-министърът на общностите и завръщането в правителството на Косово Радоица Радомирович съобщи, че в Лепосавич, Северно Косово, е извършен опит за убийство на косовския сръбски политик Марко Ябланович, съобщи вестник „Коха диторе“.

Според Радомирович покушението се е провалило заради засечка на оръжието на нападателя. Няма ранени или пострадали.

Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO).

Новината за опита за убийство беше потвърдена и от заместник-директора на полицията за Северно Косово Ветон Елшани, който съобщи, че инцидентът е станал след полунощ на 5 май, а случаят се разследва.

В днешния си 24-часов доклад косовската полиция даде детайли за опита за убийство, като се позова на показанията на самия Ябланович. Косовският сръбски политик е заявил пред полицията, че маскиран човек с огнестрелно оръжие се е приближил до него, докато е влизал в заведение и е опитал да стреля по него без успех.

Заместник-министърът на общностите и завръщането в правителството на Косово обвини Белград, че стои зад опита за убийство.

„Няма съмнение, че зад атентата (срещу Марко Ябланович) стои режимът в Белград“, написа в публикация в социалните мрежи Радомирович.

Сърбия не признава обявената през 2008 г. независимост на бившата си област Косово. Двете страни водят диалог за нормализиране на отношенията си под егидата на ЕС, припомня БТА.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here