Президентът: Отдавна апелирам за аварийни мерки срещу тревожния отлив от българската армия!

0
15

 

Войската ни винаги е била стожер на държавността. Днес българите отдават заслужена почит на воините, заяви държавният глава

 

„Войската ни винаги е била стожер на държавността и на народа ни в най-тежки изпитания. Българите отдават заслужена почит на своите воини“. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Деня на храбростта.

„Има много по-голяма гъвкавост и адаптивност в отбранителната политика, в планирането и разходването на ресурсите, така че да градим адекватни отбранителни способности. Хората да виждат в армията надежден щит за своята сигурност в рамките на колективната отбрана“, коментира държавният глава.

„В днешното време на кризи, войни и несигурност не можем да свикнем с неглижирането на българската армия, където процесите по модернизация се движат мудно. Помните, че ми отне свикването на няколко последователни консултативни съвета за национална сигурност, за да се задвижи процесът по модернизация. На настоящия парламент му отне почти година, за да приеме разработената от служебното правителство на г-н Донев инвестиционна програма за модернизация. Отдавна апелирам за аварийни мерки за тревожния отлив от българската армия със социални такива“, коментира президентът.

Румен Радев поздрави партиите, че са взели решение за повишаване на заплатите на военните.

„Войската ни винаги е била стожер на държавността. Днес българите отдават заслужена почит на воините. Напоследък някак започнахме да свикваме с честата смяна на правителства и парламент, както и с кризите и несигурността, неглижирането на българската армия“, допълни държавният глава.

„Имах сериозен разговор с г-н Главчев по време на назначаването му и честните избори са водещ критерий за работата на служебния кабинет. Очаквам правителството и ЦИК да организират честни избори, в това число и пресичане на купения и корпоративен вот, коментира Румен Радев по повод предстоящите избори.

По отношение промените в Закона за хазарта, които забраниха рекламата на хазартни игри във всички видове медии, президентът изрази мнение, че „бързото законодателство невинаги води до желания резултат“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here