Калин Стоянов: Образувано е досъдебно производство по казуса с „Да запазим Корал“

0
9

 

Вътрешният министър Калин Стоянов коментира още, че не одобрява реорганизацията на движението в центъра на София

 

Образувано е досъдебно производство по казуса с напускането на Кирил Петков на сдружението „Да запазим Корал“. Това потвърди министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, предава БНТ. Производството се ръководи от СДВР, а подробности по него може да даде прокуратурата, поясни той.

Подготовката за изборите на 9 юни върви нормално. Има постъпили три сигнала от миналата седмица – 2 за евентуално купуване на гласове и един за нарушения на изборното законодателство, но те не са потвърдени към момента.

Утре областните директори на МВР и представители на ДАНС и прокуратурата ще обсъждат конкретни мероприятия, насочени срещу изборните престъпления.

Вътрешният министър Калин Стоянов коментира още, че не одобрява реорганизацията на движението в центъра на София. Според него първо трябва да се осигурят подземни паркинги и тогава да се мисли за велоалеи.

Към момента няма данни пожарът в емблематичната къща на Иван Гешов в центъра на София да е резултат от умишлен палеж. Ако има такъв, това ще бъде установено от разследващите, коментира Стоянов.

Вътрешният министър връчи ключовете на 40 нови високопроходими автомобила на „Гранична полиция“.

Свързани теми:

Сдружение “Да запазим Корал”: ПП е политическа измама. Кирил Петков стана политик благодарение на нас, а днес целенасочено атакува НПО сектора

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here