Калин Стоянов: Има значителен спад на броя на установените шофьори, които управляват автомобили след алкохол и наркотици

0
20

 

Според МВР тази мярка, която се предприе с отнемането на автомобили на пияни и дрогирани шофьори, вече дава сериозен резултат.

Имаме значителен спад на броя на установените шофьори, които си позволяват да управляват моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотици, каза пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов преди началото на днешното съвещание в сградата на Главна дирекция „Национална полиция“ относно изборите на 9 юни, съобщава БТА.

Стоянов призна, че има проблем с осигуряването на паркоместата за „иззетите първоначално автомобили, които впоследствие с решение на съда, вече могат да бъдат отнети в полза на държавата“.

На повечето места в страната директорите на областните дирекции направиха нужната комуникация с кметове и областните управители и проблемът за повечето места вече се решава, каза служебният министър.

Министерството на вътрешните работи не е агенция за недвижими имоти, така че това е изцяло ангажимент на Столичната община. Така служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов отговори на журналистически въпрос за отправен призив от зам.-кмета на София по транспорта за предоставяне на терени на Столичната община за изграждането на паркинги. Според Стоянов е следвало общината да е осигурила паркинги за жителите на централната градска част преди да предприеме промени в движението в центъра на града.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here