Емил Йотовски: Кражбата на века! Европа беше задигната от шайка джендъри и неолиберали

0
18

 

Западноевропейците все повече приличат на варени кокошки, които нямат никакви съпротивителни сили

 

Кражбата на века се извърши пред очите. Беше ограбен цял един континент.

Европа беше задигната от шайка джендъри и неолиберали. Културата, икономиката, миналото, всичко! Вече са си самоизвадили нотариални актове и всичко е законно.

Не минава ден без някой неолиберален прогресист да твърди, че именно на такива като него се дължи възхода на стария континент. Доскорошния, разбира се, защото в момента Европа търпи всичко друго но не и възход. Тоест, не стига че са окрали всичко, но и се гордеят с откраднатото. Не млъкват да обясняват, как цялото културно и историческо минало им принадлежи. Как те са Европа. Как те са легитимната част на света, ако щете.

Ще ме прощавате, но неолибералната глутница са скакалци. Скакалците на 21 век. Те не са строители, а лоши бояджии и слагачи на табелки. Обсебват построеното, пребоядисват го и слагат своята табела за собственост. Точно затова резултатът е отвратителен. Нито една сфера в икономиката, науката и културата, които са минали под розовата боя не са във възход. Помислете.

Неолибералите нямат право да посочват като свое дело нещо твое нищо по-старо от десет-петнадесет години. Те са като вандалите, които са започнали да рушат паметниците в древен Рим за да използват камъните им да си строят колиби.

Неолибералната шпиц команда се кичи с постиженията на изкуството на ограбената Европа и не престава да твърди, че всичко това е тяхно. Механизмът е прост. Това е културата на Европа, Европа сме ние, следователно това е наше. По същия начин неолиберализмът се кичи и с постиженията на науката. Ако трябва да сме честни единственото научно откритие, което принадлежи на тази идеология е концепцията за третата тоалетна в учрежденията за нуждите на някакъв хипотетичен трети пол.

Но крадците са толкова самозабравили се, че материалната и духовната плячка не им е достатъчна. Те искат да откраднат и мислите ни и ние да повярваме, че всичко това, което се е случило в Европа през последните две хилядолетия е тяхно. Успяват. Западноевропейците все повече приличат на варени кокошки, които нямат никакви съпротивителни сили. Ако на улицата стане нещо, европеецът либерал няма да се притече на помощ, а ще започне да звъни на някоя институция и ще се свре в първия секс шоп, където ще се успокоява чрез шопинг.

Нова Европа не иска да се знае и помни, че европейския мъж е бил войник, защитник и герой. Как така герой? Герой от кой джендър е?

Само преди петнадесет години Европа все още беше мечта. Вече не е! Европа е инерция. Така окрадена, пребоядисана и скопена не работи. Заприличала е на нощен клуб, в който кулминацията на вечерта е барманът да пикае в чашите на гостите. Може да е много иновативно, шарено и джендърско, но е гадно. А и вече се съмва.

Емил Йотовски, фейсбук

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here