Боян Чуков: Новият руски военен министър е доверено лице на Путин, ще разчисти корупцията в МО

0
15

 

Новият министър на отбраната на РФ е Белоусов, Андрей Рэмович. Той не е потомствен военен, но е способен да направи перфектен одит във военното ведомство. Белоусов ще промени всички корупционни схеми в МО.

Това написа в Телегам канала си анализаторът и експерт по сигурност Боян Чуков.

„Той е доверено лице по икономическите въпроси на Путин и е хард управленец. Не е корумпиран и не принадлежи към някоя властова групировка. Той няма своя група за влияние. Неговите две важни черти, които се ценят в Русия, са професионален технократ и православен руски патриот. Посещава Донския манастир, който е важна събирателна точка за руската духовна власт. На територията на манастира са погребани Иван Илин, Антон Деникин, Александър Солженицин“, обяснява Чуков.

„На Белоусов ще му се наложи да чисти авгиевите обори в руското МО. Много вероятно след напускането на Шойгу новият н-к на ГЩ на ВС на РФ да се казва Суровикин. Реално Шойгу е повишен. Прехвърлят го в Съвета за сигурност на РФ. Ще бъде рамо до рамо с Дмитрий Медведев. А може и да заеме мястото на Патрушев и да оглави Съвета за сигурност. Смущаващо е обаче, че в икономическия блок на новото правителство остават втръсналите на всички либерални физиономии“, заключава експертът.

Боян Чуков коментира и заплахите на Запада срещу Русия.

„Войнствената риторика на НАТО и особено на Макрон подсказва за намерения на украинска територия да бъдат въведени войски на Алианса. Русия и Беларус открито показват готовност при определена ситуация да бъде употребено тактическо ядрено оръжие. При размяна на тактически ядрени удари от двете страни, освен на украинска територия, е много вероятно да пострадат Полша, Прибалтика, Румъния и даже Германия. И това само първоначално“, смята Чуков.

„Много вероятно след това да се стигне и до употреба на стратегическо ядрено оръжие. А при това положение неминуемо ще бъдат засегнати САЩ и Великобритания. Засега единствено европейците проявяват самоубийствена готовност да вземат участие в ролята на „съчки“ в конфликта САЩ&Ко срещу Русия и съюзници. Американците засега са доста предпазливи и бутат в ядрения „огън“ своите най-вече източноевропейски „стратегически съюзници“, заключава експертът.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here