Главчев с остра позиция след изборите в Северна Македония

0
12

 

България многократно и ясно е заявявала своята позиция, че договореностите трябва стриктно да се изпълняват, подчертава служебният премиер

 

По повод церемонията по встъпване в длъжност на новия президент на Република Северна Македония, България не приема изявления и поведение, които противоречат както на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 година, така и принципно на договореностите между Европейския съюз и Република Северна Македония. Това посочва в позиция служебният премиер Димитър Главчев, разпространена от правителствата пресслужба.

„България многократно и ясно е заявявала своята позиция, че договореностите трябва стриктно да се изпълняват. Припомняме, че Република Северна Македония е страна-членка на НАТО, от което произтичат съответните задължения и отговорности. Убедени сме, че европейската перспектива на Република Северна Македония ще зависи изцяло от всеобхватното изпълнение от нейна страна на одобрените от всички договорености от юли 2022 година“, заявява премиерът.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here