Волгин: Протестът на грузинските НПО е всъщност борба хем да си запазят тлъстите чуждестранни грантове, хем да продължат да се правят на „независимо гражданско общество“

0
20

 

Подобен закон действа в САЩ още от…30-те години на 20 в. И никой никога не е протестирал срещу него. Защото такива закони са разумни. Логично е, че след като голяма част от финансирането на някое НПО  идва от чужбина, то да защитава чуждите интереси, а не тези на съответната държава

 

В момента в Грузия се провеждали „всенародни протести“ срещу „авторитарното правителство“, което искало да ограничи дейността на „независимото гражданско общество“. Такъв е разказът на официалните медии по света и у нас. за ставащото в грузинската държава И, разбира се, както във всеки официозен разказ, и тук истината е някъде около 2-3 %.

Всички останало е лъжа и манипулация. Да, в Грузия наистина има протести, но те изобщо не са „всенародни“. Основно протестират активисти на НПО-сектора, които от години живеят на издръжката на евроатлантическите си донори – точно както нашите непеошници. Да, участват и младежи, чиито мозъци са преформатирани от същите тези NGO и от техните хора в официалните медии. А като махнем всички телевизионни манипулации, ще видим че става дума за следното. Управляващото мнозинство в грузинския парламент иска да въведе закон, според който всички НПО, които имат над 20% чуждо финансиране, биват обявявани за чуждестранни агенти.

Между другото, подобен закон действа в САЩ още от…30-те години на 20 в. И никой никога не е протестирал срещу него. Защото такива закони са разумни. Логично е, че след като голяма част от финансирането на някое НПО  идва от чужбина, то да защитава чуждите интереси, а не тези на съответната държава.

Протестът на грузинските непеошници е всъщност борба на тези хора хем да си запазят тлъстите чуждестранни грантове, хем да продължат да се правят на „независимо гражданско общество“. Тези хора са също толкова нахални, каквито са и българските им аналози. Живеят от години на чужда издръжка и едновременно с това се правят на „независими“. Ако грузинското правителство клекне и оттегли въпросния законопроект, това ще бъде поредната победа на наднационалните сили, на тези, които искат да унищожат и малкото останал суверенитет на националните държави.

Петър Волгин, фейсбук

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here