Антъни Блинкен посвири на китара в киевски бар на фона на украинската катастрофа на фронта

0
15

 

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен отправи послание към Украйна с песен, която изсвири сам на китара в бар в Киев, предава Ройтерс.

САЩ и голяма част от света се борят не само за Украйна, но и за свободния свят, гласеше посланието му. Блинкен, който, докато беше в Киев тази седмица, обеща непоколебима подкрепа от САЩ, тъй като Русия засили атаките в Украйна, се присъедини към група 19.99 на сцената на Barman Dictat в столицата.

Те изсвириха „Rockin’ in the Free World“ на Нийл Йънг – рок химн, издаден през 1989 г. точно преди падането на Берлинската стена.

„Вашите войници, вашите граждани – особено на североизток, в Харков – страдат изключително много. Но те трябва да знаят, вие трябва да знаете, че Съединените щати са с вас, голяма част от света е с вас и те се бият не само за свободна Украйна, но и за свободния свят. И свободният свят също е с вас“, каза Блинкен, преди да започне песента.

Блинкън изгледа по-голямата част от изпълнението на 19.99, преди солистът да го представи като „голям приятел на Украйна“. След това той се присъедини към тях на сцената, за да изпълни припева на „keep on rockin’ in the free world“.

Това се случва на фона на тоталната катастрофа на фронта за украинските войски и продължаващите руски пробиви. Според водещи американски издания като „Ню Йорк Таймс“ и „Вашингтон пост“ руската офанзива ще принуди Киев да преговаря за мир в най-скоро време.

източник: Гласове

Свързана тема:

Захарова: Издевателство от най-висш порядък е изпълнението на Блинкен в киевски бар. Сенатор Рик Скот: За кого, по дяволите, си мисли, че работи?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here