Захарова: Издевателство от най-висш порядък е изпълнението на Блинкен в киевски бар. Сенатор Рик Скот: За кого, по дяволите, си мисли, че работи?

0
24

 

Мария Захарова нарече „издевателство от най-висш порядък“ изпълнението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, който свири на китара в киевски бар по време на пътуването си до Украйна, съобщава ТАСС. „Антъни Блинкен забравя за кого работи“, възмути се и американският сенатор от Флорида Рик Скот. 

„Докато светът гори и американци прекарват 221-ия си ден като заложници на „Хамас“ в Газа, Блинкен заминава на представление в Украйна, платено от данъкоплатците. За кого, по дяволите, си мисли, че работи?“, коментира Рик Скот в социалната мрежа X, съобщава 1prime.ru.

„Мисля, че това е паноптикум. Мисля, че това е просто издевателство от най-висш порядък. Друг е въпросът, че е много възможно това да са шегички или просто някакъв адски непрофесионализъм на тези пиари, които измислят всичко това, които не разбират, не могат да усетят остротата на момента, нито особеното състояние на хората в подобни исторически периоди. Или пък има друг вариант, че това е умишлено“, заяви Захароа в ефира на радио Sputnik.

По-рано украинското издание „Страна“ съобщи, че украинските потребители на социалната мрежа „Екс“ (бивша Twitter) са съсипали от критики държавния секретар на САЩ, след като той свири на китара и пее в един от киевските барове, съобщава ТАСС. Един от потребителите на мрежата говори нецензурно за правителството на САЩ, обръщайки внимание, че „Америка блокира доставките на оръжия и самолети за шест месеца“, а Блинкен „се мотае в центъра на Киев в бар“.

източник: Гласове

Свързана тема:

Антъни Блинкен посвири на китара в киевски бар на фона на украинската катастрофа на фронта

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here