Борисов обясни в Хасково защо е направил сглобката

0
10

 

„Обществото бучи във всяка една посока. Затова направих сглобката – за да успокоя хората, да направя поносими нещата. Това е най-важното в момента за българите“, заяви лидерът на ГЕРБ пред симпатизанти в Хасково
 

„От една средноевропейска държава, водеща на Балканите, сега ние сега изглеждаме отвратително отвсякъде. Това, което сега се случва в Словакия, можеше преди три години да се случи в България!“ Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Хасково, където водачът на листата на ГЕРБ-СДС в региона Делян Добрев го представи като „бившия и бъдещ премиер на България“.

Според Борисов изминалите три години е трябвало да бъдат оставени като буфер, за да видят всички, че „Промяната“ са аматьори. По думите му, сме щели да влезем в Еврозоната заедно с хърватите, но идването на „Промяната“ е убило тази възможност.

Борисов пожела на партиите малко да се успокоят, като подчерта, че навсякъде първата партия е водеща, като даде пример с току-що сформираното правителство на Нидерландия.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че се опитал да сдобри Делян Добрев с Асен Василев: „Действително само в Хасково разреших да се води такава антикампания срещу ПП-ДБ, защото с вас имат закачка от едно време. Карах Делян да си стискат ръцете с тях, да се прегърнат, нашият се дърпа. С цялото си уважение се отнасям към медиите. Но просто всички сме хора, имаме нашите пристрастия и не бива да прекаляваме с тях. Слушаме от един два дена, че едва ли не вината ще е на премиера Фицо, че някой отишъл да го застреля. Това не е гангстерска война, както е във Франция, която е в Шенген, в еврозоната. Ние казваме: това е недопустимо! Да стреляш по човек, който и да е той“, подчерта Борисов.

Той се обърна към водача на листата на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев: „И тука, Деляне, съм длъжен да обясня пред твоите колеги и приятели защо преди 11-12 месеца направихме т.нар. сглобка. Защото от омразата, която се насади в българите, нищо добро не очаква тази държава. Нищо! От една средноевропейска държава, водеща на Балканите, в момента ние изглеждаме отвратително отвсякъде“.

Лидерът на ГЕРБ отново коментира и финансовото състояние на държавата: „Ако това беше по наше време – майка ни жална по сутрешните блокове. Сега нищо. В същото време – всяка седмица по 500 милиона заеми. Парите стоят без лихва – 15 милиона, наши пари, определени от Европа за ковид кризата. Другите държави ги похарчиха, забравиха за тях и тръгнаха напред. Но това не е тема. Отива човек от ГЕРБ в сутрешен блок, те му казват – ами те казаха колегите, че заради вас няма план. Ама прочетете малко, бе. Преди три години внесохме Плана за възстановяване. Имаше пълно мнозинство в правителството на Кирил Петков и Асен Василев. Защо не приеха всичко?!“.

„Инфлацията е любимият „данък“ на финансовите министри. Ако премиерът е лабав, веднага пускат инфлацията, пълнят бюджета и викат – много сме добре. А хората обедняват. Като давахме 50 лева по време на ковид кризата, хората ги усещаха като 50 лева. После им дадохме 120, но те ги усетиха като 30 000 стари пари. Затова се съгласих на сглобката – за да могат хората да се убедят, че всичко е фалшиво. Както навремето беше с талончетата. Масово хората се засилваха, а след това изгоряха“, отбеляза Борисов.

Борисов коментира и кмета на София: „Добре че в Хасково имате кмет, който не се крие. Защото нашият се крие. Има само едно участие при Цветанка Ризова и по Дарик ли беше. За две-три седмици съсипа един град. Няма къде да се паркира“, визира той решението на столичния кмет Васил Терзиев за ново движение на бул. „Патриарх Евтимий“.

По отношение международната политика на България лидерът на ГЕРБ заяви, че държавата ни няма стратегия и политика. „Затова и миграционната криза ни застигна, затова и отбранителната ни стратегия е в криза“, подчерта той и сподели, че най-голямото му притеснение е миграцията.

Водачът на листата на ГЕРБ за региона Делян Добрев припомни, че преди дни в Самоков Борисов е забранил да се говори срещу ПП, но на хасковлии не е забранил. „Ние първи извикахме „Дръжте крадеца!“ И причината е известна – крадецът е местен, ние си го познаваме, каза Добрев, визирайки Асен Василев.

Добрев цитира данни на ИПИ за нарастващите темпове на инфлация. „Знаете ли кой е последният месец, в който инфлацията е по-висока от средната за ЕС! В последния месец на „Промяната“. Инфлацията започва и свършва с тях.“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here