Роберт Фицо отново е опериран, състоянието му остава сериозно

0
10

 

Бил е подложен на допълнителна двучасова операция, нужни са няколко дни, за да се прецени как се развива състоянието му

 

Премиерът на Словакия Робърт Фицо отново беше опериран и все още е в сериозно състояние, предаде БТА, цитирайки Франс прес. Новината съобщи словашкият министър на отбраната Робърт Калиняк.

„Той беше подложен на близо двучасова операция. Състоянието му е все още много сериозно. Ще са нужни несъмнено няколко дни, за да видим как се развиват нещата“, каза Калиняк.

По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер.

Следователите отведоха предполагаемия извършител на нападението в апартамент, който той споделял със съпругата си в град Левице, според кадри на телевизия „Маркиза“.

„Полицията остана в апартамента в продължение на няколко часа. Те отнесоха компютър и документи от апартамента“, обяви частната телевизия.

Медиите идентифицираха нападателя като Юрай Цинтула, пенсионер на 71 години. Вчера той беше обвинен в опит за убийство заради тази атака, която полицията определя като политически мотивирана.

По Фицо беше стреляно в сряда, когато искаше да поздрави множеството след изнесено заседание на министерския съвет в Хандлова, в Централна Словакия, на около 80 километра от Левице. Той беше транспортиран в болницата в Банска Бистрица за операция, продължила пет часа. Атаката потресе Словакия.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here