В Несебър откриха летния туристически сезон

0
9

 

Летният туристически сезон в България е официално открит. Това стана тази вечер на символична церемония пред старинните порти на града на ЮНЕСКО Несебър. Началото на Лято 2024 обяви президентът Румен Радев, заедно с министъра на туризма Евтим Милошев, кметът на Несебър и министри от служебния кабинет.

„Аз съм убеден, че тази година ние ще спазим традициите както тук в Несебър, така и навсякъде по българското Черноморие и ще оправдаем очакванията на нашите гости. Искам да се обърна с думи на благодарност към всички представители на месната власт и туристически бранш, които въпреки последните трудни години за целия свят, полагат огромни усиля България да отстоява своето име на първокласна и сигурна туристическа дестинация“, каза президентът Румен Радев, предаде БНТ.

Очакванията са за стабилно и сигурно лято, наситено с позитивни емоции, за всички които са избрали българското Черноморие, каза министърът на туризма Евтим Милошев. И добави, че очакванията са за 10% повече туристи спрямо предковидната 2019 г.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here