Кметът на Царево участва в научна конференция в гр. Ахтопол с изтъкнати учени

0
11

 

В гр. Ахтопол се проведе научна конференция, организирана от сдружение “Черноморска Странджа”. 

На кръглата маса присъстваха изтъкнати учени, сред които проф. д.ю.н. Борис Велчев, проф. д-р Даниел Вълчев, чл.кор. проф. д.и.н. Иван Илчев, проф. д.и.н. Станислав Станилов, доц. д-р Бони Петрунова. Сред официалните гости беше и г-н Марин Киров.

Кметът на община Царево сподели: “Преди 21 години сдружение “Черноморска Странджа” постави началото и изгради път, който не съществуваше – тук, в гр. Ахтопол, да се провеждат сериозни научни форуми, да се събира в едно събитие цветът на нацията – изтъкнати професори, издадели, археолози, музейни директори и работещи в тази сфера. За мен като кмет и човек, свързан с науката, е чест да присъствам и да заявя подкрепата на община Царево. Благодаря на инж. Петър Кънев, защото той е основният двигател на тези събития.”

Кметът на община Царево обсъди с чл. кор. проф. д.и.н. Иван Илчев възможностите за сътрудничество с Център за върхови постижения “НАСЛЕДСТВО.БГ” по отношение на изложби и научни проекти за история и археология, включително създаване на Музей-научен център за Странджанския манов мед.