В Украйна влезе в сила законът за мобилизацията

0
12

 

Законът ще улесни идентифицирането на всеки наборник в страната

 

В Украйна влезе в сила оспорваният закон за мобилизацията, предава БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че това става в момент, когато Киев се опитва да увеличи числеността на украинските военнослужещи, след като Русия започна нова офанзива, която според анализатори може да приближи руските сили към втория по големина град в Украйна.

Законът, който беше смекчен в сравнение с първоначалния му проект, ще улесни идентифицирането на всеки наборник в страната. Той предвижда и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи.

Законодателите се бавиха месеци наред и приеха закона едва в средата на април, седмица след като Украйна понижи възрастта за мъжете, които могат да бъдат призовани за военна служба, от 27 на 25 години.

Мерките отразяват нарастващото напрежение след повече от две години война с Русия върху украинските сили, които се опитват да удържат фронтовата линия в боеве, изтощаващи техните редици и изпразващи складовете на страната за оръжия и боеприпаси, отбелязва АП.

Свързана тема:

Украйна няма да мобилизира в армията букмейкърите, доставчиците на Glovo и компаниите със собственици от САЩ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here