Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси

0
10

Хеликоптер, превозващ иранския президент Ебрахим Раиси, е претърпял инцидент, докато той е бил на посещение в Източен Азербайджан, съобщи CNN, позовавайки се на информация на иранската новинарска агенция Tasnim в X.

Хеликоптерът е имал „твърдо кацане“ и аварийните екипи досега не са успели да го достигнат заради падналата мъгла.

Раиси, аятолах Ал Хашем имам от Тебриз, министърът на външните работи Хосейн Амир Абдолах, губернаторът на Източен Азербайджан Малик Рахмати и редица други хора бяха сред пътниците на хеликоптера.

„От началото на докладването за този инцидент относно хеликоптера на президента, Силите за помощ на Червения полумесец и помощните военни и правоприлагащи сили започнаха широко разпространени усилия за намирането на този хеликоптер“, съобщи агенция Tasnim.

„Някои от спътниците на президента на този хеликоптер успяха да се свържат с централния щаб, което поражда надежди, че инцидентът е можел да завърши без жертви“, добави Tasnim. Не е ясно какво е точното състояние на хеликоптера на иранския президент Раиси.

Хеликоптерът е бил част от конвой от три вертолета. Два от тези хеликоптери превозваха министри и официални лица, които пристигнаха безопасно на местоназначението си, според Tasnim.

Ебрахим Раиси е бил в Азербайджан, за да открие язовир заедно с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Двамата президенти са обсъдили редица въпроси на среща на общата граница след откриването на язовир, построен съвместно от двете съседки на река Арас, съобщава Tasnim.

Известен като най-големият воден проект в северозападните гранични райони на Иран, язовирът Qiz-Qalasi се оценява на регулиране на 2 милиарда кубически метра вода всяка година.

превод и редакция: BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here