Мария Захарова: Реакцията на западните държави на опита за убийство на словашкия премиер Роберт Фицо е дори по-лоша от престъплението

0
10

 

Говорителят на руското МВнР обърна внимание на факта, че някои западни страни са заявили, че Фицо „сам е виновен и е провокирал случилото се“ и определи това като „абсолютна дехуманизация“

 

„Вижте реакцията на Запада. Това според мен е дори по-лошо от самото престъпление“, коментира говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

„Не мога да повярвам на очите си. Първо имаше реакция на шок и объркване, добре, защото същото нещо не можеше да им се случи. Нещо лошо, нещо в противоречие с демокрацията може да се случи от тяхна гледна точка само на тези страни и народи И политически фигури, които не са на най-високото ниво на демократично развитие“, каза тя в ефира на телевизионния канал TVC.

Дипломатът отбеляза, че след това Западът започва да търси „оправдания защо това се е случило в центъра на Европейския съюз“.

„И тогава решиха, че агресивната реторика на Фицо довела до това. Чакайте, това го казват тези, които са генераторът на производството на тази най-агресивна реторика. Те от много години са превърнали в свое кредо, свой политически девиз да говорят агресивно. Да заплашват и да използват думите като оръжие, но не за защита, а за директна атака“, продължи Захарова. – Кой всъщност превърна изказванията си в елементи на тероризъм“

Тя подчерта, че Западът дори е дал „индулгенция на социалните мрежи да използват думи, призоваващи към убийството на една нация, един народ, в частност руснаците, считайки това за напълно нормално“.

Захарова също така обърна внимание на факта, че някои западни страни са заявили, че Фицо „сам е виновен и е провокирал случилото се“. „Това е абсолютна дехуманизация“, завърши дипломатът.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here