Заради злоупотреби уволниха дисциплинарно зам.-директора на полицията в Ловеч

0
23

 

Георги Иванов се е ползвал с протекциите на високопоставени служители

 

Уволниха дисциплинарно заместник-директора на ловешката полиция Георги Иванов. Това съобщи NOVA, като се позова на високопоставени източници в МВР.

Отстранен е и прекият му ръководител и директор на ОД на МВР – Ловеч Станислав Великов.

Името на директора, както и това на неговия заместник – Георги Иванов, бяха замесени в скандал за предоставяне на достъп до класифицирана информация. 56-годишният Иванов беше и подсъдим и за кражба на ток. Великов обаче отказваше да го освободи.

В дирекцията е имало и разследващи от БОП, които проверяват сигнали за драстични нарушения и злоупотреби, като не се изключва и работна версия на разследването за ОПГ. От полицията все още не са коментирали уволнението.

На 30 май в Районен съд – Ловеч е насрочено разпоредително заседание по делото срещу Иванов за кражба на ток, установена преди 4 години.

Припомняме, че през януари 2023 г. Георги Иванов бе възстановен като заместник-началник на полицията и е с даден достъп до класифицирана информация, въпреки че беше следствен, подсъдим и с обвинение за кражба на ток. Въпреки тези факти, докато е разследван и с действаща криминална регистрация, той беше възстановен на поста си.

56-годишният Георги Иванов е шеф на „Криминална полиция” и заместник-директор на ОД на МВР – Ловеч благодарение на удобен политически чадър. Затова му се разминават и двете разследвания назад в годините, след които отново си заема шефските позиции.

Според източници от МВР, Георги Иванов се е ползвал с протекцията на Любомир Филипов – директор на дирекция „Човешки ресурси“ в МВР, съпруг на Даниела Бобева –  министър на търговията в служебното правителството бившия министър и вицепремиер на Стефан Софиянски (1997) и заместник министър-председател на правителството на Пламен Орешарски.

Сериозен гръб на Георги Иванов са и представители на „Промяната“. Именно Бойко Рашков го възстановява през 2021 г. и му даде достъп до класифицирана информация, въпреки че е обвиняем. Източници твърдят, че Георги Иванов е и изключително близък с местния депутат от „Промяната“ Искрен Арабаджиев. Двамата често се срещали, заедно са пребивавали и в кабинета на директора, което е видимо и от книгата за посещения в ОД на МВР – Ловеч.

BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here