Спасителите откриха останките на хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси

0
14

 

Екипите, които участват в операцията по издирване и спасяване, са достигнали до останките на хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси, който се разби вчера в труднодостъпен район в Северозападен Иран, съобщи иранската държавна телевизия, цитирана от Ройтерс и БТА.

Засега няма информация за състоянието на пътниците в хеликоптера.

Ръководителят на иранския Червен полумесец Пир Хосейн Коливанд каза по държавната телевизия: „Движим се към останките от катастрофиралия хеликоптер на президента Раиси, ситуацията не е добра“.

Пред Ройтерс ирански представител е казал, че хеликоптерът е изгорял напълно при катастрофата, а надеждите Раиси да бъде намерен жив са малки.

Иранският президент, заедно с външния министър Хосейн Амир Абдолахиан и други високопоставени ирански представители, е бил на борда на хеликоптера, който според съобщенията на иранската държавна телевизия е направил „твърдо кацане“ в Северозападен Иран. Операцията по издирване и спасяване е затруднена от трудния терен в района и неблагоприятните атмосферни условия.

По-рано Анадолската агенция съобщи, че турски безпилотен летателен апарат „Акънджъ“ е идентифицирал рано тази сутрин източник на топлина, за който се предполагаше, че може да идва от мястото на катастрофата на хеликоптера. Засега няма официална информация дали останките са намерени на посоченото място. След катастрофата на хеликоптера на Раиси турското министерство на отбраната изпрати безпилотен апарат „Акънджъ“ и хеликоптер „Кугър“ с възможност за нощно виждане за участие в спасителната операция.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here