Пеевски: Христо Иванов ми предложи да стана премиер, а той президент

0
9

Цитат на деня:

„Христо Иванов в присъствието на г-н Цонев, който ми натресе тази Шехерезада, каза „аз искам да бъда президент, имам нужда от подкрепата на ДПС за това. Важно е да ликвидирам ПП и да бъда единствен лидер на дясното. След това да мога да стана президент, предлагам вие, г-н Пеевски, да бъдете премиер“

 

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов имал амбиции да стане президент, обединител на дясното, ликвидирайки „Продължаваме промяната“, като за това е предложил на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски да стане министър-председател. Това обяви Пеевски в кулоарите на парламента след началото на извънредното заседание, предава „Труд“.

„Асен Василев лично в присъствието на г-н Цонев, лично ме е молел да го подкрепим да бъде вицепремиер. Той мечтаеше за това, да не е просто един министър. Неговата съкровена мечта беше да стане премиер след Мария Габриел. Следващата ротация да бъде махнат Денков и да бъде премиер той. Всичко това му е отказано. Христо Иванов в присъствието на г-н Цонев, който ми натресе тази Шехерезада, каза „аз искам да бъда президент, имам нужда от подкрепата на ДПС за това. Важно е да ликвидирам ПП и да бъда единствен лидер на дясното. След това да мога да стана президент, предлагам вие, г-н Пеевски, да бъдете премиер“. Важната цел на Христо Иванов е да пенсионира Борисов“, каза Пеевски.

 

Разговорът е бил във времето на тези 9 месеца, в които са управлявали заедно, заяви Пеевски в отговор на въпрос на „Труд news“ кога се е развил въпросният диалог. „Тази оферта е правена неведнъж. Ако той някога с тези пуделчета смята да управлява и те му драскат на вратата, да знае, че те носят зестра – много каруци с кеш.“

„Питайте ги ПП и президента, те бяха заедно. Аз не знам за какъв кеш става дума. Аз наблюдавам като вас какво излиза, нещата са чудовищни. Надявам се да не бъдат заметeни под килима, не съм чувал за подобно нещо да се е случвало в България и Европа“, коментира лаконично изтеклите записи на „Промяната“ Пеевски.

А защо ДПС са гласували за кабинет с премиер на ПП?

„Подкрепили сме България да има редовно правителство, за което и не съжалявам, но никога не сме знаели какво се случва и какво правят тези хора. Това, което видяхте и ние го видяхме, е чудовищно. Българските граждани видяха къде са техните пари“, отговори Пеевски.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here