Русия съобщи, че ВСУ са загубили около 100 души в Авдеевското направление

0
19

 

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) загубиха около 100 военнослужещи и замаскирана военна техника при обстрел с реактивната система за залпов изстрел „Град“ от групировката войски „Център“ в Авдеевското направление, съобщи руското министерство на отбраната. „Загубите на противника възлизат на около 100 военнослужещи, три бойни машини на пехотата, както и средства за връзка и наблюдение“, добавят от ведомството, съобщава ТАСС.

От ведомството добавиха, че военнослужещите са наблюдавали поражението на целите с помощта на разузнавателния безпилотен летателен комплекс „Орлан-30“. Министерството на отбраната на Русия също подчерта, че нанасянето на масирани артилерийски удари по районите на съсредоточаване на противника позволява да се поддържат руските десантни части по време на настъплението.

„На 22 май около 06:40 московско време беше спрян опит на киевския режим за извършване на терористичен удар по обекти на територията на Руската федерация с реактивна система за залпов огън „Град“. Дежурните системи за противовъздушна отбрана унищожиха шест ракети над Белгородска област“, ​съобщи още руското министерство на отбраната.

източник: Гласове

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here