Грузинският премиер: Еврокомисар ме заплаши да внимавам да не ме сполети съдбата на Роберт Фицо

0
14

 

Грузинският министър-председател Иракли Кобахидзе заяви, че по време на разговор относно приетия закон за чуждестранните агенти, един от европейските комисари го е заплашил като му е припомнил случая на неотдавнашния опит за покушение срещу словашкия министър-председател Роберт Фицо.

„Дори и на фона на продължителното изнудване от страна на Запада, заплахата, която ми беше отправена в телефонен разговор с един от европейските комисари, беше зашеметяваща. В разговора с мен еврокомисарят изброи цял набор от мерки, които западните партньори биха могли да предприемат в случай, че ветото на закона за прозрачността бъде преодоляно, и докато изброяваше тези мерки, той каза: „Видяхте какво се случи с Фицо и трябва да бъдете много внимателни“, цитира изявлението на Кобахидзе пресслужбата на грузинското правителство.

Припомняме, че преди седмица Фицо бе прострелян с пет куршума след заседание на словашкия кабинет край Братислава от активист на либералната партия „Прогресивна Словакия“. Животът на Фицо е вън от опасност, но прогнозите за възстановяването му са противоречиви.

„От началото на 2022 г. има сериозен интерес към откриването на „втори фронт“ в Грузия, което би отслабило позициите на Русия, но това би унищожило страната ни.

Този интерес остава и днес“, каза той, коментирайки недоволството на Запада от грузинския закон за чуждестранните агенти.

Политикът смята, че в днешния свят има „партия на глобалната война“, която „не се интересува от съдбата на Грузия и нейният интерес е единствено в отслабването на позициите на Русия“.

Източник: ТАСС, Гласове

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here