Румен Радев разговаря с папата: Най-голямото предизвикателство е да се спрат войните в Украйна и Газа. Време е да заложим на дипломацията

0
15

 

Президентът Румен Радев обяви, че по време на днешната му аудиенция пред папа Франциск двамата са се обединили около мнението, че най-голямото предизвикателство пред човечеството е да бъдат спрени кръвопролитните войни в Украйна и в Ивицата Газа.

„Разбира се, това изисква осъзнаване, изисква много разум, изисква усилията на цялата международна общност да се търсят пътища за мир, основани на международното право. Изразих позиция точно като неговата, че е време за разум. Време е наистина да заложим на дипломацията, защото видяхме, че само с икономически и с военни средства не може да бъде постигнат мир. Време е най-сетне за дипломация“, каза държавният глава.

На срещата си с президента папа Франциск е пожелал на българите здраве, мир, благоденствие и повече деца, предаде БНР.

„На фона на всеобщото застаряване на цяла Европа, папата като човек с дълбоки научни познания и висока обща култура – просто е удоволствие да се общува с този човек.  Пожела на нашите деца да даваме достойно образование, но не само образование. Това образование да бъде обвързано и с възпитанието, за да може нашите деца да растат с уважение и познаване на нашата история, език, литература, традиции, култура, и той каза: „Нека вашите млади хора да бъдат по-силно вкоренени в България“ и също така изрази пожелание да се грижим повече и за възрастните хора“, коментира Радев.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here