Украйна иска да провокира НАТО в сблъсък с Русия

0
13

 

Правителството в Киев предприема провокативни действия, насочени към въвличане на Съединените щати и други членове на НАТО в челен сблъсък с Русия, каза руският посланик в САЩ Анатолий Антонов.

Коментирайки изявления на американски политици и законодатели, призоваващи да се даде възможност на правителството в Киев да използва американско оръжие срещу военни и енергийни съоръжения дълбоко в Русия, Антонов каза: „Подобни провокативни изявления са изключително опасни и безразсъдни. Призивите на русофобите означават само едно нещо – по-нататъшно намеса на САЩ в конфликта в Украйна на страната на агонизиращия режим на Зеленски“.

„Нивото на истерична реакция към нашите успехи на фронта нараства експоненциално във Вашингтон, не с всеки изминал ден, а с всеки изминал час. Политици и законодатели продължават да тестват търпението ни. Всеки ден чуваме нови предложения за разширяване на военната помощ за хунтата в Киев“, каза той в изявление, публикувано в канала Telegram на руското посолство .

„Очевидно е, че Киев иска да направи каквото може, за да провокира САЩ, както и други страни от НАТО, към необмислени действия и да постигне челен сблъсък между Русия и членовете на блока.

Според него „именно така трябва да се разглеждат идеите за използване на американски системи с голям обсег срещу цивилни руски граждани, предимно жени, деца и старци“.

„Тук трябва да добавим и натиска на западните държави да свалят самолети на руските въоръжени сили“, каза Антонов.

„Позволете ми да подчертая: режимът в Киев отдавна е спрял да иска разрешение от западните господари да води война срещу цивилни обекти на територията на Русия. Варварски нападения с използване на смъртоносни продукти на военно-промишления комплекс на НАТО се извършват в страната ни почти редовно“.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here